Vakok és gyengénlátók   RSS
Keresés az adatbázisokban
Közös kereső Összetett adatbázisok

Levéltári iratgyűjtemények

Fond- és állagjegyzék MDP és MSZMP iratok

Térképek

Magyar Kataszteri Térképek

II. Katonai felmérés térképei

Archontológia

Archontológia-Hungaricana

Budapesti Egyesületek

Települések és dűlőnevek

Magyar levéltári kiadványok

Urbaria et Conscriptiones

Királyi Könyvek

Térkép adatbázis

Középkori Magyarország Levéltári Forrásainak Adatbázisa

Hírek / 
Az oldal megtekintéséhez Önnek nincs jogosultsága!
hireink

Budapest Főváros Levéltára Kutatószolgálatának közleménye

 Tisztelt Kutatónk!

A BFL Levéltári Nyilvántartó Rendszer (Query) frissítés miatt 2015. augusztus 10-től várhatóan két hétig nem lesz elérhető.

A levéltári anyagban való tájékozódáshoz az Elektronikus Iratok Keresője, illetve a Régi Fond- és Állagjegyzék továbbra is használható. Az egyébként a BFL Levéltári Nyilvántartó Rendszerben kereshető adatbázisok többsége a Magyar Levéltári Portálon és a Hungaricana portálon szintén elérhető.

Kutatói kéréseket 2015. augusztus 23-ig nem tudunk fogadni. Augusztus 24-től lehet újra online kéréseket leadni a BFL Levéltári Nyilvántartó Rendszeren keresztül.

 

Megértését köszönjük:

Budapest Főváros Levéltára

Budapest Főváros Levéltára Kutató- és Ügyfélszolgálati hírei

Tájékoztatjuk Tisztelt Kutatóinkat és Ügyfeleinket, hogy levéltárunk kutatótermi részlegei 2015. augusztus 3. és szeptember 1. között, ügyfélszolgálatunk pedig augusztus 8. és augusztus 21. között zárva tartanak.

Kutatótermi részlegek nyitása: 2015. szeptember 1. 10.00

Ügyfélszolgálat nyitása: 2015. augusztus 24. 13.00

Megértésüket köszönjük.

Elhunyt Vitek Gábor

Vitek Gábor, a Fejér Megyei Levéltár volt igazgatója 39 évesen tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2015. szeptember 3-án csütörtökön 14 órakor Székesfehérváron, a Béla úti temetőben lesz.

BFL+ programsorozat V.

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt 2015. szeptember 10-én 15.00 órakor a BFL + programsorozat keretében Kárbin Ákos: Wekerle Sándor és az Osztrák–Magyar Monarchia valutareformjának kezdeti lépései 1889–1893. Döntéshozatal és megvalósítás és Nagy János: A bécsi udvar és a magyar rendek kereskedelemügyi sérelmei az 1751. évi országgyűlésen című előadásokra.

Király és városa című konferencia Székesfehérvárott

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint az MTA–BTK Lendület Középkori Gazdaságtörténeti Kutatócsoport tisztelettel meghívja Önt 2015. augusztus 14-én, pénteken 10.00 órára a Király és városa című konferenciára.

Elhunyt Dr. Érszegi Gézáné Sin Ágota

2015. július 26-án, életének 70. évében elhunyt  Dr. Érszegi Gézáné Sin Ágota, a Magyar Nemzeti Levéltár nyugalmazott levéltárosa. Hamvait 2015. augusztus 7-én, 11 órakor szentmise keretében helyezik nyugalomra a Budapest-Farkasréti Mindenszentek Plébániatemplom Boldog Apor Vilmos Urnatemetőjében.

Háborús évek. A veszprémi egyházmegye a második világháborúban

A Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár 2015. augusztus 26-án 9 órától tartja a Háborús évek. A veszprémi egyházmegye a második világháborúban című egyháztörténeti konferenciát a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola épületében.

CO:OP - Közösség mint lehetőség – A levéltárak és felhasználóik alkotói hálózata

Budapest Főváros Levéltára sikeresen pályázott a Kreatív Európa: az európai kulturális és alkotói (művészeti) szektorának támogatási programján belül, 11 ország 16 levéltári, illetve egyetemi intézményével együtt a CO:OP fantázianevű projekttel.

Háborús nacionalizmusok: nemzet- és államépítő törekvések Kelet-Közép-Európában 1914–1918

War Nationalisms: Nation- and State-Building Efforts in East Central Europe 1914–1918 / Háborús nacionalizmusok: nemzet- és államépítő törekvések Kelet-Közép-Európában, 1914–1918 címmel rendez nemzetközi tudományos konferenciát az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézete és a Magyar Történelmi Társulat 2015. június 23-án 10.00 órai kezdettel.

Levéltári órák a BME Gyerekegyetemen

Az első alkalommal meghirdetett egyhetes nyári tábor órarendjében minden nap szerepel levéltári szeminárium is.

Egy „éjszaka” a levéltárban - Budapest Főváros Levéltára, 2015. június 20.

Budapest Főváros Levéltára 2015-ben is csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz, amely június 20-án kerül megrendezésre. Intézményünk már 16 órától várja a kedves érdeklődőket!

Múzeumok Éjszakája a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárában

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára tisztelettel meghívja a Múzeumok éjszakája keretében tartott „Az jó egészségért…” című programra 2015. június 20-án 15 órától.

Emléktábla-avatás dr. Bősze Sándor tiszteletére

Hétfőn, június 1-jén emléktáblát helyeztek el Kaposváron a tavaly elhunyt dr. Bősze Sándor, a Somogy Megyei TIT egykori alelnöke és a Somogy Megyei Levéltár egykori igazgatójának emléke előtt tisztelegve a TIT székházának falán.

Budapest +25 – Választás, mindennapok című kiállítás Budapest Főváros Levéltárában

A Nyitott Levéltárak 2015 programsorozat nyitó rendezvényeként 2015. június 11-én kerül sor a Budapest +25 – Választás, mindennapok című kiállítás megnyitójára Budapest Főváros Levéltárában.

    1 / 4 oldal     >