Vakok és gyengénlátók   RSS
Keresés az adatbázisokban
Közös kereső Összetett adatbázisok

Levéltári iratgyűjtemények

Fond- és állagjegyzék MDP és MSZMP iratok

Térképek

Magyar Kataszteri Térképek

II. Katonai felmérés térképei

Archontológia

Archontológia-Hungaricana

Budapesti Egyesületek

Települések és dűlőnevek

Magyar levéltári kiadványok

Urbaria et Conscriptiones

Királyi Könyvek

Térkép adatbázis

Középkori Magyarország Levéltári Forrásainak Adatbázisa

Hírek / 
Az oldal megtekintéséhez Önnek nincs jogosultsága!
hireink

„Széttépett esztendők 1938–1944” A Holokauszt budapesti megéléstörténete tematikus honlapja

„Széttépett esztendők 1938–1944” A Holokauszt budapesti megéléstörténete címmel elindult Budapest Főváros Levéltára tematikus honlapja, amely itt érhető el vagy a levéltári honlap jobb oldalán a „Széttépett esztendők” ikonra kattintva.

„Állományvédelmi és digitalizálási program a Beregszászi Levéltárban” projektzáró workshop

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt március 30-án 10.00 órakor az „Állományvédelmi és digitalizálási program a Beregszászi Levéltárban” projektzáró workshopra.

Szabadság és tulajdon – Az 1839–1840. évi országgyűlés története

Az MNL Békés Megyei Levéltára tisztelettel meghívja Önt 2015. március 26-án 18.00 órakor Erdmann Gyula: Szabadság és tulajdon – Az 1839–1840. évi országgyűlés története című könyvének bemutatójára.

Budapest Főváros Levéltára "Széttépett esztendők" című kiállítása Pápán

A „Széttépett esztendők” 1938–1944 A holokauszt budapesti megéléstörténete című kiállítás Szombathely után következő állomására, Pápára érkezett, ahol a Veszprém Megyei Levéltár Pápai Fióklevéltárának udvari nagytermében kerül bemutatásra.

„Széttépett esztendők 1938–1944” A Holokauszt budapesti megéléstörténete tematikus honlapjának bemutatója

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt március 24-én 16.00 órakor a „Széttépett esztendők 1938–1944” A Holokauszt budapesti megéléstörténete tematikus honlapjának bemutatójára.

 

A 4. Műegyetemi Levéltári Nap

A 4. Műegyetemi Levéltári Nap témája Magyarország első integrált felsőoktatási intézménye, a költségvetési okokra hivatkozva létrehozott, 1934–1945 között működött Királyi József nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

Az Ybl Miklós épületeit bemutató makettkiállítás Székesfehérváron

2015. február 25-étől március 16-áig a székesfehérvári Városháza ad helyet a 2014. október 28. és 2014. november 30. között a Magyar Nemzeti Múzeum Rotunda-termében felállított kiállításnak. A finissage-ra, mely egyben az Ybl-Bicentenárium székesfehérvári programsorozatának záró rendezvénye, 2015. március 16-án 9:30 órakor kerül sor a Városháza Díszterem előterében.

„Széttépett esztendők” 1938–1944 A holokauszt budapesti megéléstörténete

Az MNL VeML Pápai Fióklevéltára tisztelettel meghívja március 9-én 16.00 órakor „Széttépett esztendők” 1938–1944 A holokauszt budapesti megéléstörténete című kiállítás megnyitójára.

Eötvös-napok a veszprémi Megyei Könyvtárban

A Veszprémi Érseki és Főkáptalani Levéltár szeretettel meghívja Monumenta ecclesiae Vesprimiensis 1437–1464 című forráskiadványának bemutatójára.

Könyvbemutató Budapest Főváros Levéltárában

Budapest Főváros Levéltára és az MTA Történettudományi Bizottság Várostörténeti Albizottsága tisztelettel meghívja Önt március 10-én 14.00 órakor A Magyar Várostörténeti Atlasz 3. Szeged, valamint A dunai térség szerepe a kora újkori Közép-Európa gazdasági rendszerében című kötetek bemutatójára.

Együttműködési megállapodás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és Budapest Főváros Levéltára között

Előzetes egyeztető tárgyalások után együttműködési megállapodás jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és Budapest Főváros Levéltára (BFL) között. A megállapodást 2015. január 22-én  írta alá prof. Dr. Patyi András rektor és Dr. Kenyeres István főigazgató.

Kerekasztal-beszélgetés: Az oral history helye és szerepe

2015. március 3-án, 10.00 órakor kerül megrendezésre Az oral history helye és szerepe című kerekasztal-beszélgetés a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában.

Levéltári együttműködés és közösségépítés a digitális korban

2015. április 27-29. között, Prágában kerül megrendezésre a Levéltári együttműködés és közösségépítés a digitális korban című nemzetközi konferencia, mely az ENArC (European Network on Archival Cooperation) projekt eredményeit mutatja be.

A NAVA-pont elérhetővé vált Budapest Főváros Levéltára Kutatótermében

Értesítjük a tisztelt kutatókat, hogy a mai naptól Budapest Főváros Levéltára kutatótermében is elérhetővé vált a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) által publikált digitális állomány.

Kárpátaljai magyar történetkutatást bemutató délután

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című sorozata keretében február 27-én pénteken 15 órától a kárpátaljai történetkutatást mutatják be.

    1 / 5 oldal     >