Vakok és gyengénlátók   RSS
Keresés az adatbázisokban
Közös kereső Összetett adatbázisok

Levéltári iratgyűjtemények

Fond- és állagjegyzék MDP és MSZMP iratok

Térképek

Magyar Kataszteri Térképek

II. Katonai felmérés térképei

Archontológia

Archontológia-Hungaricana

Budapesti Egyesületek

Települések és dűlőnevek

Magyar levéltári kiadványok

Urbaria et Conscriptiones

Királyi Könyvek

Térkép adatbázis

Középkori Magyarország Levéltári Forrásainak Adatbázisa

Hírek / 
Az oldal megtekintéséhez Önnek nincs jogosultsága!
hireink

Budapest Főváros Levéltára Ügyfélszolgálatának közleménye

Tisztelt Ügyfelek!

Értesítjük Önöket, hogy Budapest Főváros Levéltára ügyfélszolgálata 2015. március 6-án zárva tart.

Megértésüket köszönjük!

 

Budapest Főváros Levéltára

 

Együttműködési megállapodás a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és Budapest Főváros Levéltára között

Előzetes egyeztető tárgyalások után együttműködési megállapodás jött létre a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és Budapest Főváros Levéltára (BFL) között. A megállapodást 2015. január 22-én  írta alá prof. Dr. Patyi András rektor és Dr. Kenyeres István főigazgató.

Kerekasztal-beszélgetés: Az oral history helye és szerepe

2015. március 3-án, 10.00 órakor kerül megrendezésre Az oral history helye és szerepe című kerekasztal-beszélgetés a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában.

Levéltári együttműködés és közösségépítés a digitális korban

2015. április 27-29. között, Prágában kerül megrendezésre a Levéltári együttműködés és közösségépítés a digitális korban című nemzetközi konferencia, mely az ENArC (European Network on Archival Cooperation) projekt eredményeit mutatja be.

A NAVA-pont elérhetővé vált Budapest Főváros Levéltára Kutatótermében

Értesítjük a tisztelt kutatókat, hogy a mai naptól Budapest Főváros Levéltára kutatótermében is elérhetővé vált a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) által publikált digitális állomány.

Kárpátaljai magyar történetkutatást bemutató délután

A Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára az Arcok és könyvek a történettudomány műhelyéből című sorozata keretében február 27-én pénteken 15 órától a kárpátaljai történetkutatást mutatják be.

Levéltár-pedagógia és levéltári portál Németországban

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt a 2015. február 24-én tartandó Levéltár-pedagógia és levéltári portál Németországban című rendezvényére, amelyre az ENArC (European Network on Archival Cooperation) projekt nemzetközi előadás-sorozata keretében kerül sor.

Egyetemi levéltárral működik együtt a Fortepan

A Semmelweis Egyetem Levéltárának közel 400 fotója vált ingyenesen elérhetővé és szabadon felhasználhatóvá a népszerű online fotóarchívumban.

"A közös haza konfliktusai" és a "Történelmi traumák" című kötetek bemutatója

A KODOLÁNYI JÁNOS FŐISKOLA és a VÁROSI LEVÉLTÁR ÉS KUTATÓINTÉZET tisztelettel meghívja a TÁMOP-4.2.2.A-11/1/KONV-2012-0069 azonosító számú, „Társadalmi konfliktusok – Társadalmi jól-lét és biztonság – Versenyképesség és társadalmi fejlődés” című pályázat keretein belül február 11-én (szerda), 17:00 órakor megrendezésre kerülő kötetbemutató rendezvényére.

 

Az Év Levéltári Kiadványa 2014

Örömmel tudatjuk, hogy Budapest Főváros Levéltára Ybl-épületsorsok az Unger-háztól a Kálvin térig kiadványa az Év Levéltári Kiadványa 2014 pályázaton első helyezést ért el a Levéltári szakmai kiadványok kategóriában. A díjátadásra 2015. február 4-én kerül sor az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában. Mindenkit szeretettel várunk!

A Tanácsköztársaság fővárosi karhatalmai

Budapest Főváros Levéltára tisztelettel meghívja Önt február 12-én 15 órakor Bíró Aurél: A Tanácsköztársaság fővárosi karhatalmai című kötetének bemutatójára.

Virtuális kiállítás: A hátország a Nagy Háborúban

Elindult a korábban az Országos Levéltárban bemutatott A hátország a Nagy Háborúban - Az első világháború gazdasági és társadalmi hatásai Magyarországon című kiállítás kibővített, online verziója.

Együttműködési megállapodás Budapest Főváros Levéltára és a Ferencvárosi Torna Club között

2015. január 27-én hosszú távú együttműködési megállapodást kötött Budapest Főváros Levéltára és a Ferencvárosi Torna Club. Az aláírásra ünnepélyes sajtótájékoztató keretében került sor a Groupama Arénában.

Megjelent az Új Nézőpont legújabb száma

Tisztelt Olvasóink!

 

Értesítjük Önöket, hogy a mai naptól a Hajdú-Bihar Megyei és Debreceni Honismereti Egyesület évnegyedes online folyóiratának - az Új Nézőpontnak - a  harmadik-negyedik száma elérhető a folyóirat honlapján.

Legfrissebb számunkban az 1878. évi nagyváradi képviselőválasztásról, valamint Balmazújváros 18–19. századi társadalmi változásairól is olvashatnak a kedves érdeklődők.

Adó 1% - Felhívás

Tisztelt Kutató!

Kérem, éljen a lehetőséggel és adója 1 %-át ajánlja BUDAPEST FŐVÁROS LEVÉLTÁRÁNAK              

Adószámunk:     15490737-2-41

Számlaszámunk: 11784009-15490737

 

 

    1 / 4 oldal     >