HU | EN | DE

„Hozd el és mutasd meg emlékeidet!” - Városliget Topotéka

Budapest Főváros Levéltára Berettyóújfalu után Budapesten először a Városliget Topotékát indítja útjára. Ünnepélyes bemutatására 2016. szeptember 30-án 16 órai kezdettel a „Hozd el és mutasd meg emlékeidet!” nyílt nap keretében, a Kutatók Éjszakáján kerül sor.

Az Európai Unió a 2014-től 2020-ig tartó időszakra hirdette meg a Kreatív Európa: az európai kulturális és alkotói (művészeti) szektorának támogatási programját, amelynek célja, hogy az európai polgárok alkotó módon vegyenek részt földrészünk sorsának alakításában. E gondolat jegyében született meg és nyert támogatást a 17 európai levéltár és egyetem összefogásával létrejött co: op projekt (Community as Opportunity. The creative archives´and users´network – A közösség, mint lehetőség – A levéltárak és felhasználóik alkotói hálózata).
Budapest Főváros Levéltára Berettyóújfalu után Budapesten először a Városliget Topotékát indítja útjára. Ünnepélyes
bemutatására 2016. szeptember 30-án 16 órai kezdettel a „Hozd el és mutasd meg emlékeidet!” nyílt nap keretében, a Kutatók Éjszakáján kerül sor.
A program fő célkitűzése, hogy a digitális korszak adta lehetőségek kihasználásával a nagyközönséget is alkotó módon vonja be digitális tartalmak létrehozásába. Erre szolgál a topotéka (www.topotheque.eu) internetes felület, amely nem csak hozzáférhetőséget biztosít egy adott városrész vagy település múltjára és jelenére vonatkozó, magánkézben őrzött forrásaihoz (fényképek, hang- és képanyagok, iratok, stb.), hanem szakszerű módon, rendszerezve, egy helyen meg is őrzi és elérhetővé teszi azokat az utókor számára.
Kérjük, hozza magával azokat a családi és személyes emlékeket, amelyeket szívesen megosztana a Városliget Topotéka felületén. A fotókat, leveleket, cikkeket digitalizáljuk és visszaadjuk.
Jöjjön el és osszuk meg egymással a városligeti emlékeinket!

A Városliget Topotéka itt érhető el.

További Kutatók Éjszakája programjainkról itt olvashat.

 Facebook esményünkhöz itt csatlakozhat.

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom