HU | EN | DE

Felhívás az Év Levéltári Kiadványa Díj pályázatra

(0 megjegyzés)

A Nyitott Levéltárak programsorozat keretében ismét átadják az Év Levéltári Kiadványa díjakat, amelyekre 2019. február 4-ig lehet pályázni.

 

Az Év Levéltári Kiadványa díj elsődleges célja a levéltárak kultúramegőrző, kultúrateremtő szerepének, tudományos eredményeinek bemutatása, ismertetése, népszerűsítése, a levéltári intézmények szellemi műhelyeiből kikerülő kiadványok középpontba állításával. A levéltári intézmények évente több tucat kiadvánnyal gazdagítják a tudományos, ismeretterjesztő, forrásközlő és szakmai kiadványok sorát. Ez a bő termés méltó arra, hogy bemutassuk és népszerűsítsük, a legjobbjait pedig díjban részesítsük.

A díj átadása a Nyitott Levéltárak 2018 programsorozat egyik rangos rendezvénye, amely 2019. február végén kerül megrendezésre. A díjátadó lehetőséget ad a győztes levéltári kiadványok frekventált helyen és kitüntetett szakmai, szakmapolitikai figyelem és remélt médiaérdeklődés mellett történő bemutatására. A beérkezett pályázatokat az MLE elnöksége által felkért szakmai zsűri bírálja el.

Beadási határidő: 2019. február 4. (hétfő).

Pályázati kiírás

Pályázati adatlap

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom