HU | EN | DE

Felhívás a 2022. évi Dóka Klára-díj ajánlására

(0 megjegyzés)

Felhívás a 2022. évi Dóka Klára-díj ajánlására

 

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Levéltárosok Egyesülete 2013-ban új kitüntetési rendszert hozott létre, amely magába foglalja az addigi Levéltárért díjat, illetőleg annak funkcióját is. Ezzel olyan szakmai díjat alapított, amely egy elismert, nagy tekintélyű levéltárosról kapja a nevét, és három fokozattal rendelkezik. 2018-tól a III. fokozatban lehetőség nyílt az addigi 1 helyett 2 díj kiosztására. 2022-ben az MLE választmánya úgy döntött, hogy ismét változtat a Dóka Klára -díj rendszerén. Ennek legfőbb oka, hogy a fiatal levéltárosok is elismerési lehetőséghez jussanak. Így évente összesen 7 fő díjazása lehetséges.

 

A Dóka Klára-díj új rendszere:

 

  1. A szakirányú felsőfokú végzettséggel, legalább 10 éves levéltárban eltöltött munkaviszonnyal rendelkező, (fő)levéltáros munkakörben dolgozóknak, (évente 3 fő)
  2. A középfokú végzettséggel legalább 10 éves levéltárban eltöltött munkaviszonnyal rendelkező, levéltári szakmai területen dolgozók (levéltári asszisztensek, kezelők), illetőleg a levéltárakban dolgozó nem levéltáros munkatársaknak (könyvtárosok, informatikusok, restaurátorok, valamint gazdasági, ügyviteli, illetőleg üzemfenntartási stb. munkát végzők), (évente 3 fő)

III. A magyarországi levéltárakban legalább 5 éves levéltárban eltöltött munkaviszonnyal rendelkező és a tárgyévben legfeljebb a 35. életévét betöltő (fő)levéltáros munkakörben dolgozónak, (évente 1 fő)

 

 

 A Magyar Levéltárosok Egyesülete a Dóka Klára-díjjal azokat a levéltári munkatársakat kívánja jutalmazni, akik a levéltárügy területén huzamosabb időn át kimagasló szakmai munkát, elismerést érdemlő tevékenységet végeztek.

 

Az elismerések átadására az éves vándorgyűlésen kerül sor, idén július 11-én, Székesfehérvárott.

 

A Dóka Klára-díjra beérkező javaslatokat ad hoc bizottság összegzi és meghozza a döntést.

 

A díjazottakra javaslatot tehetnek az intézmények vezetői, a levéltárak kollektívái, illetve az egyesület bármely tagja.

Kérünk minden vezetőt, munkahelyi kollektívát, egyesületi tagot hogy javaslataikat a megfelelő indoklással alátámasztva (szakmai életút, eredmények bemutatása, publikációk listája) – lehetőség szerint e-mailben – juttassák el az egyesület címére (mle.titkarsag@gmail.com) legkésőbb 2022. május 20-ig.

 

Budapest, 2022. április 18.

  

                                                                                                              Dr. Kenyeres István s. k.

                                                                                                                             elnök

 

A felhívás pdf-formátumban letölthető itt.

 

 

 

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom