HU | EN | DE

Blog

Bejegyzések innen April, 2020

A Magyar Levéltárosok Egyesülete állásfoglalása a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról szóló törvénytervezetről

A 2020. április 9-én az EMMI által munkaidő után megküldött „a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról” szóló törvénytervezetet a Magyar Levéltárosok Egyesülete a megadott határidőn belül, amely Húsvét időszakát foglalta magában, véleményezésre alkalmatlannak tartja, annak tartalmával – különösen a közalkalmazotti jogviszony átalakulására vonatkozó részeivel – nem ért egyet.

Közgyűjteményi és közművelődési szervezetek állásfoglalása a kulturális intézményekben foglalkoztatottak közalkalmazotti jogviszonyának átalakulásáról, valamint egyes kulturális tárgyú törvények módosításáról című törvényjavaslatról

Alulírott közgyűjteményi és közművelődési szervezetek nevében mélységes döbbenettel fogadjuk a Kormány fenti törvénytervezetét. A tervezet 1-4. §-ai megszüntetik a közgyűjteményi és közművelődési dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát. A változtatás 1992, a Kjt. hatályba lépése óta a legnagyobb munkajogi változtatást jelenti a közgyűjteményi és közművelődési ágazatban.

Budapest Főváros Levéltára rendkívüli intézkedései a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére

Budapest Főváros Levéltára a koronavírus miatt elrendelt veszélyhelyzet idejére, illetve a további intézkedésig kutatószolgálati tevékenységét 2020. március 18-ától felfüggeszti. Az ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk.

Friss bejegyzések

Archívum

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015

Kategóriák

Szerzők

Feliratkozások

RSS / Atom