Hírek

    

1956: A szabadság narratívái

A Városi Levéltár és Kutatóintézet a Kodolányi János Főiskola Történeti Műhelye, valamint az Alba Polisz Tudományos Park Egyesület tisztelettel meghívja Önt 1956: A szabadság narratívái című kötet bemutatójára. 

Kiállítás - Ágostai és helvét. A reformáció története Vas vármegyében

A Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség tisztelettel meghívja Önt az Ágostai és helvét. A reformáció története Vas vármegyében című kiállításra.

Kötetbemutatók Székesfehérvárott

 A Városi Levéltár és Kutatóintézet, valamint az Alba Civitas Történeti Alapítvány tisztelettel meghívja Önt 2017. október 20-án 17.00 órakor kezdődő Az első 300 év Magyarországon és Európában - A domonkos rend a középkorban és a Hercegek és hercegségek a középkori Magyarországon című kötetek bemutatójára.

Elkészült az új levéltári állományvédelmi ajánlás

A Levéltári Kollégium által működtett Állományvédelmi bizottság a levéltári szakma által régóta várt, a korszerű állományvédelmi szempontokat figyelembevevő ajánlást dolgozott ki.

 

A pécsi felsőoktatás helye és szerepe Európában a középkortól napjainkig

Nemzetközi jubileumi egyetemtörténeti konferencia társrendezője, valamint az egyetemi épületeket bemutató kiadvány és fotókiállítás megalkotója a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Levéltára.