HU | EN | DE

Blog

Budapest Főváros Levéltára rendkívüli kutató- és ügyfélszolgálati híre

Budapest Főváros Levéltára a koronavírus miatt hozott döntésekkel összhangban további intézkedésig kutatószolgálati tevékenységét 2021. március 8-ától március 19-ig felfüggeszti. Az ügyfélszolgálaton a személyes ügyfélfogadás szünetel, csak elektronikus vagy postai úton történő megkereséseket fogadunk.

Önéletrajz és filozófia - Online konferencia Heller Ágnes emlékére

Az elmúlt hónapokban kezdődött meg Heller Ágnes hagyatékának levéltári feldolgozása. Budapest Önkormányzata és Budapest Főváros Levéltára ez alkalomból konferenciát rendez Önéletrajz és filozófia címmel. 

Nyugdíjba vonult Erdész Ádám, az MNL Békés Megyei Levéltára igazgatója

Február 28-án ért véget Erdész Ádám, a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Megyei Levéltára igazgatójának felmentési ideje, így március 1-jétől, több, mint negyven év után hivatalosan is nyugdíjba vonult.

Búcsú Szabó Ferenctől (1935–2021)

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Békés Megyei Levéltár egykori igazgatója, Szabó Ferenc 2021. február 16-án, Békéscsabán, élete 86. évében elhunyt. Búcsúztatására, temetésére 2021. március 12-én 11:00 órakor az orosházi Alvégi temetőben kerül sor.

Az URBS Magyar Várostörténeti Évkönyv 2021. évi konferencia-felhívása

Budapest Főváros Levéltára és az Urbs Magyar Várostörténeti Évkönyv szerkesztősége szervezésében 2021 novemberében kerül megrendezésre a VIII. Magyar Várostörténeti Konferencia, amelynek témája Város és bor. A szőlőművelés, bortermelés, borforgalmazás szerepe a városok életében a középkortól a rendszerváltásig.